google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова да не се избързва с подновяването на футболния сезон, тъй като здравето на хората е на първо място. Той заяви, че ще бъде “безотговорно” кампанията в първенствата и турнирите да бъде подновена, докато има дори най-малък риск за живота или здравето на играчите.

Припомняме, че първенствата и турнирите по футбол в почти целия свят са спрени заради пандемията от коронавирус от месец насам. Също така и големи спортни турнири и състезания бяха отложени или отменени. Някои държави обаче вече обмислят варианти за рестарт на футболните първенства.

Инфантино отправи призов към ръководствата на отделните шампионати да се вслушат в препоръките на здравните власти и да не прибързват с подновяването на сезона. Например в Бундеслигата на Германия обмислят да подновят сезона в началото на май, макар и при закрити врати, което може да се окаже доста рано и да има риск за играчите и хората в клубовете.

“Наш основен приоритет, принцип, който спазваме и се стараем да следваме във всички турнири под наша егида, е, че здравето е на първо място. Няма мач, състезание, първенство, което си струва, ако дори един човешки живот e поставен под риск. Това ясно трябва да се разбере от всеки. Ще бъде повече от безотговорно да се поднови сезона, ако безопаността не е на 100 процента. Налага ли се да изчакаме малко повече, трябва да го направим. По-добре е да чакаме, отколкото да поемем какъвто и да е риск”, каза Джани Инфантино.