google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Пари Сен Жермен – Насер Ал Хелайфи, е убеден, че обвиненията в по делото за продажба на правата за излъчване за Световния шампионат и Купата на конфедерациите ще бъдат признати за неоснователни.

Припомняме, че срещу бившия генерален секретар на ФИФА – Жером Валке, беше повдигнато обвинение. Бившият мениджър е заподозрян, че е получавал подкуп, както и за фалшифициране на документи.

В тази връзка швейцарската генерална прокуратура счита, че между 2013 и 2015 г. Валке е използвал позицията си във ФИФА в полза на определени компании, които са получили правата да излъчват международни турнири в Италия и Гърция. Става въпрос за Световните купа и Купата на конфедерациите от 2018 до 2030 година. В замяна бившият мениджър е получил 1,25 милиона евро.

Генералната прокуратура на Швейцария заяви, че е спряла разглеждането на това оплакване. През януари ФИФА уведоми швейцарската прокуратура, че е постигнала мирно споразумение с президента на Пари Сен Жермен и затова оттегля жалбата срещу него.

„Радвам се, че след пълно тригодишно разследване, в което открито помогнах и участвах, обвиненията срещу мен в случай на Световни първенства 2026 и 2030 г. бяха свалени. Всички подозрения за подкуп бяха окончателно и безвъзвратно прекратени. Неведнъж съм казвал, че те не бяха основателни. Въпреки че вторичните обвинения си остават, сигурен съм, че те също ще бъдат свалени “, цитира Ал-Хелайфи журналистът на Асошиейтед прес – Роб Харис, в акаунта си в Twitter .