Президентът на Сампдория: Прекратете сезона в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Сампдория Масимо Фераро направи призив за спирането на настоящия сезон в италианското първенство и да се мисли директно за започването на следващия сезон. Шампионатът на Апенините бе замразен след изиграването на 26-тия кръг. Временен лидер е настоящия шампион Ювентус, докато Сампдория заема 16-тата позиция.

„Сезонът трябва да се прекрати. Първият от Серия Б – Беневенто трябва да се изкачи в първа дивизия, защото няма да е справедливо, след силния им сезон. Шампионската лига също не бива да се доиграва. Знам, че президентът на Лацио ще поиска да ме убие, но такъв е живота. Нека кажем, че карантината приключи и трябва да се даде поне един месец за подготовка на отборите до 4-ти май. Има да се доиграят цели 12 кръга , което означава, че сезонът ще приключи през месец август. И кога ще можем да играем следващия сезон? Нека започнем да мислим за него“ – казва Масимо Фераро.

В същото време вратарят на Аталанта Марко Спортиело е поредния спортист, заразен с коронавирус. Точно Бергамо е градът, пострадал най-тежко от пандемията. Спортиело е първия играч на Аталанта, диагностициран със заразата. От клуба информират, че заболяването му протича безсимптомно.

Феновете на Аталанта пък предприеха изключително благородна инициатива и доброволно се включиха в постояването на нова болница.