В сърцето на пандемията: Феновете на Аталанта помагат за строене на болница
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пандемията Covid-19 се разпростира в цял свят, но най-тежко е положението в италианската област Ломбардия и най-вече в град Бергамо. В най-засегнатия италиански град хиляди са болни от коронавируса, а болниците са просто претъпкани. Феновете на местния отбор Аталанта полагат всички усилия да помогнат на свои близки и съграждани, като с последната си постъпка доказват това.

Ултрасите на Аталанта се присъединятват в битката срещу коронавируса. Най-верните привърженици на “Ла Деа” от фракцията “Курва Норд” си сътрудничат с доброволци в строенето на болница. Чрез своите канали в социалните мрежи, най-горещите привърженици на Аталанта търсят работници за завършване на строежа на спешното лечебно заведение.

Във вторник в една от своите страници в социалните мрежи, феновете на Аталанта от “Курва Норд” отправиха призив за помощ от доброволци, на който мнозина отговориха веднага.

Мобилният номер, оставен на страницата, прегря от съобщения и обаждания дотолкова, че в 16.14 ч. същата страница на феновете съобщи следното съобщение: „Получихме стотици обаждания, достигнахме максималния брой хора, от които имахме нужда. Благодарим на всички.”

Вижте видео от работата, която фенове на Аталанта и граждани на Бергамо вършат, за да отвори врати нова болница в града:

Във вторник над 600 души са починали в Италия от коронавируса. Очакванията са тази бройка да не намалее в близките дни.