Президентът на УЕФА с няколко плана за продължаването на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Всички се вълнуват какво ще се случи с турнира Шампионска лига през този сезон предвид неговото прекъсване заради коронавируса. Ръководителят на УЕФА Александър Чеферин говори за крайния срок за завършека на европейските клубни турнири през тази кампания, като към момента има много неясности големи поради пандемията причинена от Covid-19.

Президентът на УЕФА заяви, че крайният срок за възобновяване на турнирите е юли. Възможно е да се продължи с досегашния формат на турнира или да се проведат елиминации в един мач с жребий за домакинство. Мач на неутрален терен също е сред вариантите.

“Засега само на теория може да се играе финална осмица или четворка. На 3 август и двата турнира трябва да са приключили. Ситуацията е изключителна. Може да се играе на същите дати, както местните първенства, по едно и също време. Трябва да покажем гъвкавост. Ако кризата приключи, ще стартираме по-рано“, заяви Чеферин в интерв за германската телевизия ZDF.

“Ще бъде грешно решение да се играе по начин, който излага здравето на играчите, феновете и съдиите. Ако обаче е безопасно, не виждам проблем. Спортът носи енергия, имаме нужда от него.  Футболът е сериозна индустрия, има значение за хората, въпреки че в момента суперзвездите са лекарите и медицинските сестри“, подчерта той.

„Разработили сме различни планове за рестартирането на Шампионската лига и Лига Европа през май, юни, юли и дори, ако нямаме възможност за това. Има работна група в УЕФА, лигите и клубовете. В случай, че властите не ни позволят да играем, мачове няма да се провеждат Зависим от националните правителства.“, заяви Чеферин.