Президентът на УЕФА: Светът се нуждае от футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори по много теми пред италианската медия Corriere della Sera. Той заяви че ситуацията около футбола и пандемията от коронавирус е много динамична. Чеферин сподели, че светът се нуждае от футбол и УЕФА е в готовност футболните първенства да бъдат подновени, но това ще стане единствено при позволение от властите.

Аз съм оптимист и вярвам, че има опции, които ще ни дадат възможност да стартираме и да завършим местните първенства и клубните турнири. Най-вероятно ще се наложи двубоите да се играят без публика, но най-важното според мен е играта. Светът се нуждае от футбол. В подобни тежки времена, футболът ще донесе щастие на привържениците – дори само да гледат мачове пред телевизионния екран. Готови сме да подновим футбола, но е нужно да се съобразим с решенията на властите и да ни дадат разрешение“, заяви президентът на УЕФА. 

„При възобновяването на първенствата със сигурност няма да има зрители на стадиона. Трябва да свикнем с това. По-добре е да се играят двубои при закрити врати, отколкото изобщо да няма. Футболът би върнал емоциите и радостта, от които всички фенове се нуждаят в своите домове. Мерките ще бъдат за определен период и след това всички ще се върнем към нормални условия. Отново ще виждаме пълни стадиони“, продължи Чеферин.

Чеферин заяви, че няма краен срок за изиграването на финалите от Шампионската лига и Лига Европа. Това зависи кога ще се възобновят турнирите. Мачове на националните отбори пък би трябвало да се проведат през септември.

„Да се страхуваш не е добре и аз се стремя да не го правя. Това, което наистина би ме притеснило е футболът да загуби своето единство и солидарност“, завърши президентът на УЕФА.