Президентът на УЕФА: Светът се нуждае от футбол

Прочетена:180
Президентът на УЕФА: Светът се нуждае от футбол 1
0 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори по много теми пред италианската медия Corriere della Sera. Той заяви че ситуацията около футбола и пандемията от коронавирус е много динамична. Чеферин сподели, че светът се нуждае от футбол и УЕФА е в готовност футболните първенства да бъдат подновени, но това ще стане единствено при позволение от властите.

Аз съм оптимист и вярвам, че има опции, които ще ни дадат възможност да стартираме и да завършим местните първенства и клубните турнири. Най-вероятно ще се наложи двубоите да се играят без публика, но най-важното според мен е играта. Светът се нуждае от футбол. В подобни тежки времена, футболът ще донесе щастие на привържениците – дори само да гледат мачове пред телевизионния екран. Готови сме да подновим футбола, но е нужно да се съобразим с решенията на властите и да ни дадат разрешение“, заяви президентът на УЕФА. 

„При възобновяването на първенствата със сигурност няма да има зрители на стадиона. Трябва да свикнем с това. По-добре е да се играят двубои при закрити врати, отколкото изобщо да няма. Футболът би върнал емоциите и радостта, от които всички фенове се нуждаят в своите домове. Мерките ще бъдат за определен период и след това всички ще се върнем към нормални условия. Отново ще виждаме пълни стадиони“, продължи Чеферин.

Чеферин заяви, че няма краен срок за изиграването на финалите от Шампионската лига и Лига Европа. Това зависи кога ще се възобновят турнирите. Мачове на националните отбори пък би трябвало да се проведат през септември.

„Да се страхуваш не е добре и аз се стремя да не го правя. Това, което наистина би ме притеснило е футболът да загуби своето единство и солидарност“, завърши президентът на УЕФА.

Сподели