Признание – Чеферин покани д-р Великов на финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Благодарственият жест е заради адекватната реакция при инцидента с Кристиан Ериксен

Президентът на европейската футболна централа УЕФА – Александър Чеферин, е изпратил лична покана на  лекаря на българския шампион Лудогорец д-р Валентин Великов за присъствие на финала на Евро 2020, който ще се играе на 11 юли на стадион “Уембли” в Лондон.

Словенският юрист останал впечатлен от бързата намеса на медицинския екип на стадиона в Копенхаген при инцидента с Кристиан Ериксен, част от който бе и д-р Великов.

По време на двубоя от предварителните групи между Дания и Финландия халфът на “червения динамит” колабира в близост до страничната линия, но бе реанимиран светкавично и спасен без никакви усложнения.

“За мен е голяма чест и привилегия да Ви поканя на финалния мач на Евро 2020”, се казва в писмото на Чеферин до д-р Великов.

Българският медик бе част от екипа на УЕФА по отношение на допинг контрола на Евро 2020. Великов получи наряд за пет мача – Дания – Финландия, Дания – Белгия и Русия – Дания от груповата фаза, осминафинала Хърватия – Испания и четвъртфинала Белгия – Италия.