Проблеми в състава на Англия преди старта на осминафиналите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Деклан Райс, Фил Фоудън и Киърън Трипиър не тренираха с "Трите лъва"

Англия се готви за 1/8-финалния си мач от Евро 2024 срещу Словакия, като двубоят е на 30 юни от 19:00 часа. Селекционерът на “Трите лъва” Гарет Саутгейт се сблъска с някои проблеми в подготовката за двубоя със словаците, в който селекцията на Англия влиза като изявен фаворит.

Деклан Райс и Киърън Трипиър не взеха участие в заниманието в четвъртък, а следваха индивидуални програми. Все пак се очаква те да бъдат готови за мача със Словакия, но е възможно формата им да не е отпимална. Атакуващият халф Фил Фодън също не бе на линия за тренировката на Англия, след като се завърна в родината за раждането на третото си дете.

Младият футболист на Нюкасъл Антъни Гордън пък взе участие в тренировката на “Трите лъва” с наранена брадичка след падане от колело. 23-годишният играч се нарани по време на възстановителния ден в сряда.

В същото време стана ясно, че бранителят Люк Шоу продължава пълноценни тренировки. Левият бранител на Манчестър Юнайтед не е играл в официален мач от февруари насам.

По-рано днес пък имаше изказване на халфа Джуд Белинга, който очаква труден мач срещу Словакия и отборът не бива да приема това предизвикателство за леко.