Проблемите за Франция и Байерн продължават да се множат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Люка Ернандес аут за няколко месеца

ДПА съобщи, че Люка Ернандес ще претърпи операция след травмата, която получи по време на победата на световния шампион Франция с 4:1 над Австралия на шампионата на планетата в Катар.

Ернандес, който носи екипа и на германския шампион Байерн Мюнхен, увреди кръстни връзки на коляното още в началото на мача и беше заменен принудително от брат си Тео.

“Шокирани сме и много съжаляваме за случилото се”, заяви членът на управата на баварския клуб Хасан Салихамиджич.

“Но Люка е борец и ще направи силно завръщане. Той ще напусне Доха възможно най-скоро, ще се завърне при нас, след което ще се подложи на операция и ще започне възстановяване в Мюнхен, където ще му предоставим всичката необходима подкрепа.

ДПА уточнява, че френският национал ще отсъства в следващите няколко месеца, а има вероятност и да не може да играе повече до края на сезона.

Той е вторият основен играч на Байерн – след звездата на Сенегал Садио Мане, който получава травма и няма да играе на Мондиал 2022.

Новината е тежък удар и за националния селекционер на френския отбор Дидие Дешан, тъй като като от състава заради травми вече отпаднаха Пол Погба, Н’Голо Канте, Карим Бензема и Кристофър Нкунку.