Продължават престрелките около трансфера на Марсел Бибишков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Скандалите относно преминаването на младока в Юве не спират.

Юношеският национал на България – Марсел Бибишков, осъществи преди броени дни престижен трансфер в Ювентус, но скандалите около неговото преминаване от Пирин при “бианконерите” продължават.

Неговият баща Крум Бибишков излезе със специална публикация във “Фейсбук” в тази връзка, в която той отговори на твърденията на управителя на “орлетата” Атанас Дафинов.

Ето и написаното:

“Тъй като в последните часове имаше “официално” Фейсбук изявление от страна на управата на Пирин и бях обявен за лъжец и прочие, искам и аз да се включа с няколко важни уточнения по темата.

Ще започна отзад напред, като първо ще добавя, че аз никога/никъде не съм обявявал суми, дадени за трансфер. Дори и в самия анонс на интервюто направено с мен, се уточни, че това е “по тяхна информация”. Нека също така добавя и следното, че 1999 г. за направения трансфер с мен, от Байерн (Мюнхен) в клуба постъпиха над половин милион германски марки, което разбира се е много лесно да бъде проверено. Така че 24 години по-късно никак не е чудно, че за млади таланти, грандовете в световния футбол биха могли да дадат огромни за българските представи суми. Това обаче би могло да се знае от управа, която продава футболисти, лансира млади таланти и е наясно с трансферните пазари по света.

В случая господин Дафинов не е продал и котка, че да заявява нещо подобно толкова категорично. Но знам ли, може пък пазарът за котки да е далеч по-различен от футболния…. По основната тема за предлагания договор на сина ми от Пирин, искам да кажа следното. Първо дори самият г-н Дафинов е заявил “че имахме специален РАЗГОВОР”, но аз от своя страна искам да заявя, че специален неформален разговор в никакъв случай не е предоставяне на официален ДОГОВОР!!!!!

С мен по тази тема е воден 1 (един) устен разговор и в него аз съм заявил моята позиция, че съм отворен за преговори, но че също така искам да видя нещо черно на бяло с условия и конкретика. Такова нещо не ми е предоставяно по каналния ред или по какъвто и да е друг ред. Мисля, че официален представител на футболен клуб би трябвало да изпрати някъде официален документ и да има някъде някаква следа от този документ (дали имейл, чат, “Фейсбук”, “Инстаграм” или прочие). Това, както всички занимаващи с футбол знаят, е практика на всички нормално управляващи се професионални клубове.

“До тук стана ясно едно:

Ние официален договор от Пирин по каналния ред с клаузи и условия не сме получавали.

Искам също така да задам следните въпроси към г-н Дафинов:

1. Може ли г-н Дафинов да ми покаже, че ми е предложил официален договор с всички прилежащи права и задължения към него по официалния за това канален ред?

2. Знае ли г-н Дафинов в колко отбора е играл синът ми след навършване на 12-годишна възраст?

3. Наясно ли е г-н Дафинов, че трябва да се плати компенсация на всички тези клубове, в които е играл синът ми?

4. Свързвал ли се е г-н Дафинов официално или не с тези клубове, за да проучи размерите на тези компенсации? Ако да, да го докаже!

5. Знае ли г-н Дафинов, че ако не се заплатят тези компенсации, дори и да бяхме подписали договора, който той НИКОГА не ни е изпращал, няма възможност този договор да бъде официално регистриран и съответно той би бил НЕВАЛИДЕН.

Само Пирин!!!”.