Промяна в състава на Германия за Европейското първенство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Емре Джан заменя Александър Павлович в състава на Бундестима

Полузащитникът на Германия – Александър Павлович, няма да вземе участие на Европейското първенство 2024 по футбол поради заболяване.

20-годишният халф на Байерн Мюнхен страда от възпаление на сливиците. Заболяването не му позволи да тренира в последните няколко дни. Вече стана ясно, че талантливият полузащитник на Бундестима няма да успее да се възстанови за старта на Евро 2024, така че той е напуснал лагера на отбора. Павлович направи своя международен дебют за Германия миналата седмица при нулевото реми срещу Украйна в контрола.

Тази новина идва добре дошла за опитният халф Емре Джан. Капитнът на Борусия Дортмунд заменя Павлович в състава на Германия, информира футболният съюз на страната.

Що се отнася до младия Павлович, той направи добър сезон с екипа на Байерн Мюнхен, въпреки че клубът не спечели трофей. Юлиан Нагелсман щеше да го използва в националния отбор на Евро 2024, ако не беше заболяването му.

Евро 2024 стартира на 14 юни и ще продължи до 14 юли. Домакинът Германия ще открие надпреварата в петък вечер, когато се изправя срещу Шотландия в Мюнхен. Германците са в група още с Унгария и Швейцария, като са фаворити за първото място.