ПСЖ елиминира Борусия Дортмунд от Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Пари Сен Жермен се класира за 1/4-финалите в Шампионска лига, след като победи Борусия Дортмунд с 2:0 в реванша на “Парк де Пренс”. Така с 3:2 общ резултат парижани продължават в следващата фаза на турнира. Попаденията за домакините реализираха Неймар и Хуан Бернат през първото полувреме.

Както е известно мачът тази вечер на “Парк де Пренс” се игра при закрити врати поради мерките за сигурност покрай коронавируса, но феновете на ПСЖ посрещнаха своите любимци по страхотен начин и ги надъхаха за срещата.

Борусия Дортмунд влезе в реванша с аванс от един гол, след като бе спечелил първия мач на “Сигнал Идуна Парк” с 2:1. Наставникът на гостите Лусиан Фавър заложи на Халанд и Торган Азар в нападение в тази среща, докато Юлиан Брант остана резерва. В халфовата линия на тима действаха Емре Джан, Санчо, и Витцел, докато защитата бе съставена от Загаду, Хумелс, Пишчек, Хакими и Герейро като последните двама бяха в ролята на халф-бекове.

ПСЖ трябваше да се справя в началото на двубоя тази вечер без Килиан Мбапе, който бе болен от остра ангина. Французинът дори бе тестван за коронавирус в навечерието на двубоя. Томас Тухел заложи на Ангел ди Мария на мястото на Мбапе, като аржентинецът подпомагаше Неймар и Кавани в предни позиции.

Срещата започна равностойно като головите положения пред двете врати липсваха. В 20-ата минута Санчо стреля над вратата на съперника. Малко след това Кавани пропусна добър шанс за гол за домакините, но и Роман Бюрки се намеси много добре.

В 28-ата минута падна и първият гол в мача. Неймар засече с глава центриране от корнер за 1:0. ПСЖ доминираше в следващите минути, а в добавеното време на първата част вкар втори гол. Красиво нападение на домакините завърши с точен изстрел на Хуан Бернат – 2:0. Испанецът засече центриране на сънародника си Пабло Сарабия.

В началните минути на второто полувреме гостите от Дортмунд владееха повече топката, но не успяха да затруднят Кейлор Навас. В 54-ата минута Ди Мария стреля опасно от фаул и предизвика чудесно спасяване от Роман Бюрки.

В 64-ата минута Килиан Мбапе се появи в игра на мястото на Пабло Сарабия. Дортмунд бе по-активният отбор в следващите минути и Брант стреля опасно в 73-ата. Малко след това атакуващият футболист на Борусия отправи нов удар по посока вратата на домакините.

В 89-ата минута халфът на гостите Емре Джан направи грубо действие срещу Неймар и бе изгонен с директен червен картон. Това бе и последното по-интересно събитие в срещата, която бе спечелена от ПСЖ с 2:0 и френският шампион елиминира Борусия Дортмунд от Шампионска лига, за да достигне най-после до 1/4-финалите в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент.