ПСЖ приe рекордната оферта на Ал Хилал за Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предстои да видим дали Килиан Мбапе ще се съгласи на трансфер в лигата на Саудитска Арабия

Трансферът на века може да се осъществи – френският шампион ПСЖ е приел рекордното предложение на Ал Хилал от 300 милиона евро за Килиан Мбапе, съобщава английската медия Sky Sports. Нападателят е свободен да води преговори с клуба от Саудитска Арабия.

Ако сделката се осъществи, то Мбапе ще се превърне в най-скъпия футболист в света и ще подобри рекорда на бразилския съотборник Неймар. Преди 6 години парижани платиха 222 милиона евро за бразилската звезда.

Журналистът Фабрицио Романо съобщава, че всичко зависи от играча. Ал Хилал иска да предложи заплата на стойност 200 милиона евро на сезон, фиксирана на Килиан Мбапе и неговия лагер. За момента клубът от Саудитска Арабия не е водил преговори с френската звезда на ПСЖ.

Още доста отбори се интересуват от Мбапе – Челси, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и др., като разбира се Реал Мадрид е голямата мечта на нападателя. Твърди се, че той има договорка да премине в Реал следващото лято със свободен трансфер.

Мбапе има договор с ПСЖ до лятото 2024 година. Френският гранд няма намерение да позволи на своя звезден футболист да напусне без трансферна сума, така че почти сигурно ще го продаде през това лято. Предстои да видим и дали Реал Мадрид ще отправи оферта за футболиста.