ПСЖ срази Бордо в голово шоу, Неймар с червен картон в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пари Сен Жермен победи Бордо с 4:3 в изключително зрелищен мач на “Парк де Пренс”.  Капитанът на парижани Маркиньос бе с основна заслуга за успеха на своя тим, след като вкара две попадения. По един гол добавиха Килиан Мбапе и Кавани, а другата голяма звезда на ПСЖ – Неймар, бе изгонен в края на мача.

Томас Тухел заложи на схема 4-2-2 като на върха на атаката действаха Единсон Кавани и Килиан Мбапе, а Неймар и Анхел Ди Мария се подвизаваха от по-задна позиция. В средата на терена наставникът на домакините изненадващо пусна Маркиньос, който бе партньор на Марко Верати.

За Бордо в атака действаха Самуел Калу, Де Превейл и Уи-джо Хуанг в схемата 3-4-3, на която заложи техният наставник Пауло Соуса.

ПСЖ започна по-активно двубоя на “Парк де Пренс” и Неймар имаше шанс да се разпише в 10-ата минута, но ударът му с глава бе неточен. Осем минути след това Бордо откри резултата. Уи-джо Хуанг отбеляза попадение, като намери най-добрата позиция в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар.

В 23-ата минута домакините можеха да изравнят, но вратарят на гостите Беноа Костил се намеси при удар с глава на Кавани. Две минути след това уругвайският нападател прати топката в мрежата след асистенция на Анхел Ди Мария.

В средата на полувремето ПСЖ изпусна страхотни възможности за гол чрез Кавани и Мбапе. В първата минута от даденото три минутно продължение, ПСЖ направи пълен обрат след попадение на бранителя Маркиньос. Съдията на срещата искаше да разгледа ситуацията с ВАР, но все пак голът остана. Предвид забавянето, се играха над 6 минути продължение, като от това се възползва Бордо и Пабло изравни резултата в 45+5 мин.

Домакините стартираха втората част, търсейки ранно попадение. Това обаче не се случи, но все пак ПСЖ излезе напред в резултата в 63-ата минута. Капитанът Маркиньос отбеляза втория си гол в мача, след като Килиан Мбапе центрира в наказателното поле и защитникът засече с глава за 3:2.

Малко след това ПСЖ направи много добра контра атака като Тило Керер пусна към Кавани, който от близка дистанция не успя да намери вратата, стреляйки по диагонала, но топката мина покрай гредата. Атаките на парижани продължиха и очаквано дойде и четвъртото попадение в 69-ата минута. Кавани този път реши да не завършва сам атаката и подаде към Килиан Мбапе, който на опразнената врата нямаше как да сбърка за 4:2.

В 74-ата минута Кавани направи голям пропуск, след като бе изведен от Неймар на голова позиция, преодоля вратаря на съперника, но след това не успя да нанесе добър удар и топката излетя високо над вратата. След това положение, Кавани бе заменен от Томас Тухел, а в игра се появи Мауро Икарди.

В 83-ата минута Бордо върна интригата в мача. ПСЖ на пръв поглед се справи с центриране на футболист на гостите, но отбитата топка бе посрещната от Рубен Пардо, който с мощен шут от 22-23 метра не остави шансове на Серхио Рико – 4:3.

Шест минути след това Пари Сен Жермен вкара пети гол, но попадението бе отменено след намеса на ВАР. Появилият се като резерва Мауро Икарди прати топката в мрежата, след като засече центриране на Хуан Бернат. Преди това обаче Мбапе опита да играе с топката и бе в засада, така че правилно голъ бе отменен.

В добавеното време Неймар бе изгонен. Бразилецът направи безмислен фаул като влезе грубо в краката на съперник и получи втори жълт картон. В оставащите секунди до края ПСЖ не допусна изравнително попадениеи спечели срещата.

С този успех, парижни вече имат 65 точки и са на 13 пункта пред втория в класирането Марсилия, който в събота загуби у домаот Нант. Бордо пък остана на 12-ата позиция с актив от 35 точки.