ПСЖ ще предложи на Мбапе рекордна сума
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Приоритет за Пари Сен Жермен до края на сезона е удължаването на договора на нападателя Килиан Мбапе и запазването му до Световното първенство през 2022 г. в Катар, съобщава Paris United.

Договорът на Мбапе е приоритет за президента на Пари Сен Жермен  – Насер Ал-Хелайфи и другите, които вземат решенията в Доха, Катар.

През лятото 21-годишният французин ще бъде единственият парижки играч, който няма да може да напусне. Според Ал-Хелайфи, екипът трябва да бъде изграден именно около Мбапе. За да избегне интерес от големи европейски отбори, включително Реал Мадрид, които постоянно са в контакт с кръга на Килиан Мбапе, Пари Сен Жермен възнамерява да предложи на играча договор с такава висока заплата, каквато преди това не е била изплащана на никого в клуба.

Това предложение би надвишило заплатата на Неймар и би превърнало Мбапе в най-високоплатеният играч в Пари Сен Жермен. Всичко това се прави с една-единствена цел –  да бъде убеден Мбапе да остане в столицата на Франция и му бъде наложена отговорността, за която той претендира.

Припомняме, че през настоящия сезон Мбапе е взел участие в 32 мача за Пари Сен Жермен, във всички турнири, като е отбелязал 30 гола и е дал 17 асистенции. Сегашното му споразумение с парижани е в сила до лятото на 2022 година.