google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С ранен гол на Неймар Пари Сен Жермен надигра Сент Етиен с 1:0 във финала за Купата на Франция, но парижани платиха скъпа цена за спечеления трофей, тъй като звездата Килиан Мбапе получи сериозна контузия.

Това бе първият мач във френския футбол след четиримесечната пауза, причинена от кризата с коронавируса. Именно заради мерките, наложени от здравните власти на 80-хилядния “Стад де Франс” бяха допуснати само 5 хиляди зрители.

Неймар бе точен след 14 минута игра, когато се оказа на точното място в точния момент, за да направи рутинна добавка, след като ударът на нахлулия на скорост Мбапе бе блокиран от стража на Сент Етиен Жеси Мулен.

ПСЖ вдигна Купата на Франция, Мбапе получи сериозна травма 1

Зелените започнаха неочаквано агресивно и още в петата минута уцелиха гредата след шут на Денис Буанга.

Изоставащ в резултата след гола на Неймар, Сент Етиен трябваше да преглътне и оставане на терена с 10 души на терена малко след средата на първото полувреме, когато капитанът Лоик Перен получи червен картон.

Опитният бранител съвсем заслужено бе отпратен под душовете, след като фаулира Мбапе с брутален шпагат, който напомни за грубите влизания от 60-те и 70-те години на миналия век.

21-годишното острие на френския национален тим увреди десния си глезен, падайки на тревата и бе принудително заменен и отведен в болница.

Макар и в намален състав Сент Етиен отказа да развее бялото знаме и продължи да създава напрежение пред вратата на парижани, но така и не съумя да стигне до гол, с който да възроди надеждите за спечелването на седма купа на страната.

Контузията на Мбапе идва в твърде неподходящ момент. ПСЖ се е устремил кък спечелването на четири трофея през този сезон – другия месец среща Олимпик Лион във финал за Купата на лигата, а освен това се изправя срещу италианския Аталанта в Шампионската лига.

ПСЖ вдигна Купата на Франция, Мбапе получи сериозна травма 2Десетина минути преди края на двубоя Мбапе се завърна на стадиона на патерици и с обездвижен глезен.

Все още обаче от ПСЖ не са обявили подробности за състоянието му.

ПСЖ – Сент Етиен    1:0 (1:0)
Голмайстор: 1:0 Неймар 14′

ПСЖ: Кейлор Навас, Мичел Бакер, Маркиньос, Тиаго Силва (к), Тило Керер, Идриса Гей, Леандро Паредес, Неймар, Анхел ди Мария, Килиан Мбапе, Мауро Икарди

Треньор: Томас Тухел

Сент Етиен: Жеси Мулен, Тимати Колоджейчак, Лоик Перин (к), Уесли Фофана, Матийо Дебюши, Макон, Ян М’Вила, Махди Камара, Рияд Будебуз, Денис Буанга, Ромен Амума

Треньор: Клод Пюел