Пулев учредява партията през юли, оттегли президентските амбиции
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кобрата критикува яростно Слави Трифонов и псевдопатриотите

Кубрат Пулев разкри, че учредяването на неговата политическа партия ще се състои на 9 юли в столичния хотел “Маринела”. В същото време той би отбой на намеренията си да се включи в президентските избори.

“Правим този проект “Велика България”, името само по себе си говори,” заяви Кобрата пред държавната телевизия. “Не е “Мутри вън”, не е “Няма такъв народ”, аз не мога да повярвам… именно това ме накара да направим такъв проект, аз, брат ми и други хора. Името “Велика България” го мисля от няколко години и няма по-силно и истинско.

“На 9 юли в хотел “Маринела” в голямата зала, който иска може да заповяда и да подкрепи този проект. Млади хора, интелигентни хора, които искат и имат желание, които обичат България.

“Политиците като че ли са загубили любовта към народа си, връзката с народа си. Кой ще се погрижи за народа? Това изобщо политика ли? Казват той е боксьор, с политика ли да се занимава, ами това ли е политиката?

“Хора да мизерстват и да гладуват, пенсионерите да са с 300 лева пенсия и това да е вдигната 50 лева популистки, а пък други да празнуват първия и втория си милиард по високите върхове на политиката, и то преди 7-8 години. Имам чувството, че някои от тях си мислят, че ще вживеят по 2-3 хиляди години и са богопомазани.

“За мен не е важно аз дали ще имам внимание, дали политиката ще ме обича, за мен е важно дори и с малко да допринесем за развитието на България и това българинът да живее по-добре.
“Много хора са ми предлагали да участвам в проектите им, в политическите им партии. Бог да го прости, Божидар Димитров искаше да направи партия и беше истински.
“Това ме подтикна да създам такъв проект, защото много пъти хората се сещат накрая и тогава са най-истински, но то вече е късно. Тогава Божидар Димитров ми предложи да направим партия, но, за съжаление, почина. От тази гледна точка изхождам, защото времето минава.

Пулев отправи яростна критика към Слави Трифонов заради нежеланието му да говори пред българските медии.

“Този шоумен го е страх от мисирките, какво остава да направи нещо за тая държава, ако има някоя по-сериозна ситуация и той да устои. Според мен го е страх от самия себе си, защото усеща, че няма да може да се справи с това нещо.

“Това не е политика, всеки си е направил своята телевизия, 7/8, 24 България, и всеки си рекламира своята партия. Това ли е политиката в България, това ли трябва да гледа народа? Един фалш, един театър, който обаче е далеч от истината и реалността.

“За съжаление, България се променя, но много, много бавно, едвам крета. Аз обаче съм амбициозен човек, който обича държавата си и народа си и ми се иска България не просто да наваксва, а тя да е водеща и да заимстват от нея.

“Имам самочувствието на българин, който наистина се гордее със себе си, с рода си, с България. В историята българите са давали на Европа и на света много, дори от културата, от всичко.

“Нямам никакви амбиции, хората казват, че се глася за президент, много псевдопатриоти настръхват, когато кажа, че правя политически проект и най-вероятно им се иска изобщо да не се занимавам и са хората, които дори плюят по мен индиректно.

“30 години вече се разграбва държавата, и продължава да се разграбва, продължават тези схеми. Защо Горски фонд продава някакви имоти, и то на безценица, 30-40 хиляди евро в Бояна.

“Аз съм човек, който е с народа и на улицата, комуникирам с хората и виждам, това ме мотивира, защото аз като българин не искам да виждам такива неща. Естествено, че харесваме Европейския съюз, защото това е бъдещето и това е пътят на България.

“Не смятам, че трябва да клоня в ляво или дясно, защото аз съм за България и мен ме интересува България и българската действителност. Не ме интересува какво се случва в Щатите, не ме интересува какво се случва в Русия и техните конфликти и интереси, това, което те искат да наложат в България като влияние.”

На въпрос дали думата “национализъм” е дискредитирана в България, Пулев отговори:

“За съжаление, малко я направиха дискредитирана, но смятам, че това се възражда в българина. Аз всъщност дори съм политик от много години, защото допринасям за любовта на хората към България. Когато любовта на хората се върне към България, дефакто към тях самите, тогава България ще успее.

“България няма държавност, България е горе-долу разграден двор. Виждате сега с американските военни и няма реакция. Това ако беше в друга държава, щеше да има международен конфликт. Представете си ако български военни бяха направили подобно нещо в Щатите, какво щеше да стане. България е абсолютно разграден двор”.

На финал Пулев още веднъж заяви, че няма амбиции да става президент на България:

“Нямам такива амбиции, отдавна съм преминал тези свои комплекси, които повечето политици имат да имат желание и жажда за власт, за лична облага. Виждам една абсолютно лични и партийни интереси и нищо повече. Никой не го е грижа за народа, интересуват се от народа дотолкова, доколкото народът да не скочи и да направи нещо.”