Пянич предрече бляскаво бъдеще за Николо Фаджоли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той може да се превърне в новия Пирло", заяви босненецът

22-годишният халф Николо Фаджоли е едно от откритията в състава на Ювентус през този сезон. Италианският футболист има 18 мача в Серия А, като е записал 2 гола и 3 асистенции. Бившият халф на “бианконерите” Миралем Пянич се изказа много ласкаво за младия полузащитник. Пянич изрази подкрепа към наставника Масимилиано Алегри, който му беше треньор при престоя му в Торино.

“Още когато Фаджоли тренираше с нас в първия тим на 17 години можеше да се види, че беше по-добър от останалите младежи. Винаги съм се възхищавал на Николо и не съм изненадан от това, което прави през този сезон. Трябва да продължава по същия начин и да остане смирен. Масимилиано Алегри е неговият щаб ще му помогнат да стане топ халф на международно ниво. Той е настоящето и бъдещето на националния тим. Той може да се превърне в новия Пирло, както казва самият Пирло, но по-добре да бъде запомнен просто като Фаджоли”, заяви Пянич пред “Гадзета дело спорт”.

“Алегри? Познавам манталитета на клуба и Алегри върши страхотна работа. На терена Ювентус са втори след Наполи и вярвам, че могат да завършат в топ 4 въпреки отнемането на 15 точки. Ако бях директор, винаги щях да искам Алегри. Макс никога не се оплаква дори и в сезон като този, в който се случиха толкова много неща. Той е топ треньор”, добави Миралем Пянич.

Босненецът посъветва Адриен Рабио и Анхел Ди Мария да продължат договорите си със “старата госпожа”.