google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото на Белите ще подкрепя Италия на Евро 2020

Един от основните играчи на Славия – Радослав Кирилов, обяви, че въпреки ширещите се публикации за негов евентуален трансфер в ЦСКА София или Арда, той няма никаква информация за интерес към него.

Крилото на Белите разкри, че има договор с клуба от “Овча купел” за още една година и се надява следващият сезон да бъде доста по-успешен.

Кирилов, разбира се, призна, че не би отказал оферта от чужбина, която да устройва както него, така и Славия.

“Наистина, сезонът беше тежък, започнахме зле,” коментира той пред Дарик радио. “Още в петия кръг, мисля, си тръгна господин Загорчич. Дойде нов треньор, който не познаваше отбора. Тръгнаха си и доста ключови футболисти.

“Случиха се доста промени в Славия. Вдигнахме и летвата с това трето място. Отборите гледаха на нас по различен начин. Съвкупност от доста неща.

“Успях да си почина. С жена ми бяхме на море. Сега съм у дома. Готвя се индивидуално. В понеделник започваме подготовка. След това сме на лагер в Банско.

“Не съм разговарял с президента на клуба. Не знам дали до него са стигнали някакви запитвания. Аз също не съм се чувал с никого. Сега съм фокусиран върху това да си почина и да съм готов за новия сезон.
“Вече, ако има нещо, то трябва да мине през клуба, защото аз имам договор за още една година. Всички оферти трябва да минат през президента.

“Ще стана на 29 години този месец. В чужбина има места, на които финансовите условия са доста по-изгодни. Ако се появи подобна оферта, която да задоволява и мен и клуба, няма две мнения.

“За останалото не мога да коментирам. В момента единственото сигурно нещо е, че имам договор със Славия. Ще си изпълня договора.

“Разбира се. Не отива на клуб като Славия сезонът, който направихме миналата година. Предполагам, че сега ще се вземат и качествени играчи. Има всички предпоставки да се забрави лошия сезон, да се започне на ново и да се направи хубав сезон.”

Кирилов не остана равнодушен към честта да сложа капитанската лента на Белите.

“Честно да ви кажа за мен това е символичен жест,” заяви той. “Радостен съм, че имах честта да съм капитан. На един играч на му трябва капитанска лента, за да покаже, че е лидер. В отбора има доста опитни играчи. Всеки един от тях е лидер. Това е чест и отговорност.

“Благодаря на феновете. Аз винаги съм усещал тяхната подкрепа. Искам да им пожелая на всички да са живи и здрави. Пожелавам им много успехи и радости и много по-хубави сезона от предния и съм убеден, че това ще се случи.

“За мен националната фланелка винаги е била най-голямата чест и отговорност. Предполагам и за всеки един играч в България. Ще съм радостен да облека отново тази фланелка. Зависи от треньорите. Аз ще давам всичко от себе си за клубния отбор. Вече ще зависи от треньорите.”

Кирилов разкри, че на започващото в петък европейско първенство ще стиска палци за Скуадра адзура.

“За Италия съм на Евро 2020,” отсече той. “Следя отбора, от три години нямат загуба. Според мен може би те ще са една от изненадите на това европейско първенство. Пожелавам им успех!”