Ради Здравков: “За мен това е честното, истинското…”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шефът в ЦСКА 1948 засипа със суперлативи треньорите в клуба и ръководството

Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков за пореден път заяви, че истинските армейски ценности се съхраняват именно в младия столичен клуб.

Според него това е причината в треньрските щабове на отделните формации да работят толкова много светила на Червените от различни периоди.

“В момента се чувствам удовлетворен, щастлив и изкарвам период, който ме връща назад във времето – 1980 година,” започна увлекателния си разказ пред клубния сайт Здравков, който е част от знаменития тим на ЦСКА, елиминирал в началото на 80-те години Нотингам Форест, Ливърпул и Байерн (Мюнхен) в турнира за Купата на европейските шампиони.

“Много хора не знаят, но тогава бях наказан от футболния съюз, нямах право да играя дълго време или завинаги и когато ме реабилитираха, се почувствах по същия начин. Много е приятно да работя с мои бивши колеги, с хора, които са закърмени с “червената” идея и имат манталитет на победител.

“Бих искал да ги споделя: в школата работят Спас Джевизов и Мето Деянов, в селекционния съвет – Мето Томанов и Галин Иванов, във “В” отбора е Дани Моралес, който също го причислявам към един от нашите, във втория отбор е Вальо Илиев.

“Да не говорим за първия отбор – Любо Пенев и неговия екип. Приносът е на ръководството, което е оценило нашите качества и ни е поканило да работим за развитието на нашия клуб.

“Не съм изненадан от факта, че амбициозното ръководство покани именно Любо Пенев. Той е човекът, който може да изпълни целите и задачите. Има коренна разлика в положителния смисъл. Футоблистите се развиват и дават максимума от себе си, когато има ред и дисциплина.

“С течение на времето, за разлика от други хора, не съм променял своето мнение. Това, което съм мислил преди 5-6 години, продължавам да го мисля. Това беше честния, точния път. Следваме примера на много европейски отбори. Никога не съм се съмнявал, че отборът ще мине през всички дивизии по най-бързия начин и ще се озове в “А” група.

“Ситуацията е малко по-деликатна, няма какво да крия. Това, което се случи – и със стадиона, и с настаняването на другия отбор раздели както публиката, така и ветераните. Аз не съжалявам за нищо. Не съм си променил мнението.

“ЦСКА е един живот. Аз съм човек, който е стъпил на “Народна армия”, усетил е въздействието на червения екип и подкрепата на публиката. Клубът ни е изградил манталитет на победители.

“Не е необходимо да говорим кой е на “Народна армия”, кой е истинският ЦСКА. Има най-различни мнения. За мен това е честното, това е истинското. Който е минал през един клуб, не би трябвало да се разделя по какъвто и да е начин с идеите на клуба…”