Радост на Герена – Левски с генерален спонсор до месец-два
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболният агент Лъчезар Танев обяви, че Левски със сигурност ще има генерален спонсор още преди края на есенния дял на родния шампионат.

Импресариото от дълги години е семеен приятел с мажоритарния собственик на акциите на Сините като двамата бяха и партньори в мениджърската фирма „Танев, Сираков и Ко“.

„До месец-два Левски ще има нов генерален спонсор,” коментира бившият ни национал пред телевизия 7/8. “Със сигурност го казвам, въпреки че не е моя работа да го правя. Имам информация.”

Танев заяви, че не е изненадан от лошия старт на сезона.

“В момента не ме учудват загубите на тима,” заяви той. “И ЦСКА падна от Царско село през миналия сезон. Човек, който се занимава професионално с футбол и види как е сформиран по спешност отборът, не може да очаква нещо за този сезон.”

Танев обяви, че няма как да помогне реално със селекцията на Левски, тъй като по неговите думи не се занимава с играчите, получаващи 4-5 хиляди евро на месец.

„За селекцията трябва да бъда откровен,” каза Танев. “Когато един клуб няма стабилност, много трудно бих убедил да дойде някой. Ще го подведа.

“Не искам да звучи самохвално, но нямам възможностите и опита с играчи, които взимат по 4-5000 евро на месец. Има в Бразилия и Южна Америка, но не работя на това ниво и не мога да помогна.

„Паулиньо е ОК. Найжьл Робърта има качества, но съм скептичен за него. Холмар Ейолфсон също беше добър. В Барселона дават по 100 милиона евро бруто на година на Меси, което е 10% от бюджета на клуба, но проблемът е, че взимаш 4-5 футболисти, които се провалят, и това е разход.

“В българските клубове също е така. Дават се по 100-200 хил. евро на година за някой, който се вижда, че не става.”

Танев коментира и нашумялата тема за Петър Хубчев и неговите финансови претенции към клуба.

„Доколкото знам, Петър Хубчев няма български паспорт,” заяви той. “Преди време, когато се взимаше друг, се отказваш от единия и той е само с немски.

“Професионалист е, но ще дам пример със себе си – ако съм играл в Левски и са ми дали работа, ще направя компромис. Това е моето разбиране. Искам да помогна на клуба и в момента има трима-четирима, които могат да се продадат за добри пари. Единият е българин. Но реалните суми са по-различнип.”