Радостин Василев: Има 100 млн. лева за футболните клубове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тези средства са определени да отидат в помощ на инфраструктурата на отборите

В интерю пред БНТ, министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев разкри, че е планирано да бъдат отпуснати 100 милиона лева, които да отидат в помощ на професионалните български футболни клубове за инфраструктурата им.

„Изготвихме програма за футболните клубове, която, може би, ако имаме още 2-3 седмици, ще представя. 100 милиона лева ще отидат в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят, много повече средства.”

“Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Тръгвам си с високо вдигната глава. Много хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, много бизнесмени, които са завладели наши бази. И ние ги принуждаваме да си тръгнат, защото не инвестират така, както трябва, но развиват собствен бизнес на гърба на държавата. Те могат да ме изпращат с музика. Имаме председатели на федерации, които искат ме изпращат с музика. Те са свикнали държавния ресурс да го харчат за коли, апартаменти и почивки. Така че, повярвайте ми, има много хора, които искат да ме изпратят с музика“, сподели още Василев.