Радостин Василев: Не приемам Боби Михайлов за президент на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Арена Армеец е една голяма глупост", заяви той

Министърът на младежта и спорта – Радостин Василев говори пред телевизия „Евроком“ и засегна теми като президента на БФС, строителството на „Арена Армеец“, възобновяването на Спортен комплекс „Червено знаме“, както и Българския спортен тотализатор.

“99% от обществото ни е наясно какво се случва във футболния ни съюз. Аз нямам право да заемам позиция. Нито съм за Бербатов, нито съм срещу някой, но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство. Тези хора не са желани от обществото защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА и ФИФА, и от спонсор. Има петиция при нас от 100 клуба изключени. Този човек не разбира, че за да тръгне футбола трябва да направи един честен конгрес”, коментира той.

“Държавата, в мое лице като министър на спорта, има ли основанията в закона, ще им отнеме лиценза. С всички последствия от това. Четири месеца сме в окопна война. По-скоро сме в някакъв партизански окоп. Отвсякъде попълваме дупки, спираме нападения”, продължи Василев.

“Отвращава ме това, че в Министерство на спорта е имало злоупотреби. Отвращава ме това, че заслужили наши спортисти, които част от тях управляват федерации приемат за даденост един държавен ресурс да го харчат както сметнат за добре. Отвращаваме, че каквото и да направим медийната среда не го отразява коректно. Отвращаваме това, че децата, които трябва да са в основата на масовия спорт тренират в зали, които са разрушени. За 12 години няма мутра, която да няма обект при нас”, коментира Василев.

“От там (Български спортен тотализатор) тръгна кариерата на майката на Делян Пеевски. Имиджът на тази институция десетилетия назад не е много добър. Използван за някакви съмнителни финансирания. От 1 август, съгласно Закона за хазарта, Българският спортен тотализатор трябва да затвори 1000 пункта от 1500-1600, защото пише, че трябва да развива дейност от 1 август 2022 г. в собствени помещения със собствен персонал. А 1000 от помещенията са оттадени на контрагенти срещу процент. Това храни хората. Ще поправим тази грешка”, каза министърът.

“Арена Армеец” е чудовищна глупост. Отоплението на малката зала, която е до голямата не може да бъде автономно. Ако искаш да си пуснеш топлото там – топлиш цялата “Арена Армеец”. Защото никой не е помисли, че трябва да имат автономно отопление, охлаждане и вентилация. Това прави тока на “Арена Армеец” огромен. Сигурно милион”, обясни той.