google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не можете да си представите колко много означава този трофей това за мен", каза той.

Шампионът на Australian Open Рафаел Надал даде мнението си след успеха над Даниил Медведев и спечелената 21-ва титла от Големия шлем.

Испанският тенисист призна, че победата над световния номер 2 е един от най-вълнуващите моменти в кариера му.

“Преди месец и половина не знаех дали отново ще мога да играя тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности”, заяви Надал.

“Това е тежък момент за Даниил. Ти си невероятен шампион, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, но нямам съмнение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си невероятен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб”, добави испанецът на церемонията по награждаването.

“Не мога да благодаря достатъчно на целия ми щаб, семейството ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, за да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. Не искам да пропусна никой, който прави този турнир възможен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният Australian Open, но сега съм пълен с енергия. Не мога да опиша емоциите си, но ще дам всичко от себе си, за да се върна тук”, каза още той.