Рафаел Надал прегази Кареньо Буста и е на 1/8-финал в Мелбърн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рафаел Надал не срещна трудности в третия кръг на Australian Open срещу сънарододника си Пабло Кареньо Буста и записа успех с 3:0 сета – 6-1 6-2 6-4 в отделните части.

Световният номер 1 достигна за 47-ми път до 1/8-финалите на турнирите от Големия шлем, което е впечатляващо постижение. Надал се представи на много високо ниво днес като нямаше слабо звено в играта – форхенд, бекхенд и сервис работиха отлично за испанеца.

Още в първия сет Надал показа, че ще доминира в срещата и няма да даде шанс на съперника да спечели за първи път срещу него в петия опит. Световният номер 1 взе първия сет по убедителен начин с 6:1.

Шампионът от 2009 г. в Мелбърн нямаше трудности и във втората част, която започна с ранен пробив за него. Буста след това спечели два гейма на сервис, но допусна още един пробив в седмия гейм, с което Надал просто трябаше да сервира за сета и го спечели с 6-2.

В третия сет световният номер 30 подобри играта си и наруши ритъма на Надал. Все пак Рафа направи пробив в петия гейм, за да поведе с 3:2. Този пробив се оказа достатъчен и световният номер 1 бе безгрешен при сервис геймовете си, така че спечели сета с 6:4 и затвори мача.

На 1/8-финалите Надал ще има труден съперник като ще се изправи срещу победителя от двубоя между Ник Кирьос и Карен Хачанов.