Ракетата се подигра на нивото на младите играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Петкратният световен шампион по снукър Рони О’Съливан за пореден път демонстрира завидно самочувствие.

Ракетата надигра китаеца Дин Дзюнхуей, за да се класира за своя 19-ти четвъртфинал на световно първенство, в който се изправя срещу друг опитен играч – Марк Уилямс. В момента резултата е 6-2 в полза на уелсеца.

Запитан дали преди 25 години си е представял, че през 2020 година ще играе в Крусибъл срещу Уилямс за място в полуфиналите, О’Съливан заяви в характерния си стил:

“Ако ме бяхте попитали тогава, щях да кажа не, но като гледам нивото на играта, не се учудвам. Хора като мен, Джон Хигинс и Марк Уилямс… вижте, гледайки младите играчи, те не са на това ниво. Повечето от тях не са дори на ниво аматьори.

“Много са зле! Наистина. Като ги гледам си мисля, че трябва да загубя крак и ръка, за да изпадна от топ 50 на ранглистата. Точно затова ние още се задържаме, защото нивото в другия край на ранглистата е ниско…”

Четвърт-финалите в “Крусибъл” се развиват изключително интересно. Световният шампион Джъд Тръмп изостава срещу осмия в световната ранглиста Кайрън Уилсен с 6:10.

Шотландецът Антъни Макгил прегазва хита на първенството Курт Мафлин като засега резултатът е 7:1. Марк Селби пък е съвсем близо до място в Топ 4, водейки уверено срещу Нийл Робъртсън – 11:5.