Ракетата се страхува от заразяване от фенове в “Крусибъл”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рони О’Съливан озадачи немалка част от своите привърженици, заявявайки че няма да се чувства комфортно ако на предстоящото световно първенство по снукър бъдат допуснати зрители.

Петкратният световен шампион даде ясно да се разбере, че е твърде вероятно да се откаже от най-големия форум в играта върху зеленото сукно, който се провежда всяка година в шефийлдския театър “Крусибъл”.

Председателят на Уърлд Снукър Бари Хърн изрази желанието си в залата да бъдат допускани до 300 зрители при общ капацитет от 980 души.

44-годишният О’Съливан, който в момента е шести в световната ранглиста обаче не остана въодушевен от позицията на Хърн.

“Не мисля, че трябва да има каквито и да е хора сред публиката поне до 2021 година,” заяви Ракетата. “Струва ми се налудничаво дори да го обсъждаме. Дори само няколкостотин души да бъдат допуснати в “Крусибъл”, няма да се чувствам комфортно и може да не участвам.”

Световното първенство, което по традиция започва през април, тази година бе отложено с няколко месеца заради кризата с COVID-19.

Квалификациите за надпреварата ще се състоят между 21 и 28 юли, а двубоите в основната схема стартират три дни по-късно.