Ранен гол на Попето донесе трите точки на Левски срещу Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с важен успех в Стара Загора, подгониха лидерите

Левски спечели гостуването си на Берое с 1:0 в последен двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача вкара Ивелин Попов в самото начало. С този успех тимът на Станимир Стоилов се изкачи на 7-ото място във временното класиране, като изостава на пет точки от лидера ЦСКА 1948, който има три мача повече.

Поражението за “зелено-белите” пък бе второ поредно, както за тима, така и за новия треньор Николай Киров. Домакините останаха на 10-ото място в таблицата с 11 точки.

Срещата стартира по комшарен начин за Берое. Гостите откриха резултата в 3-ата минута, когато Иван Караджов не прецени добре центриране в наказателното поле и направи подарък за Ивелин Попов, който вкара на празна врата за 0:1.

Няколко минути след това Симеон Мечев отправи удар от фаул, но топката мина над вратата на “сините”. Следващият шанс в срещата бе за Левски, като удар на Кръстев бе спасен от Караджов.

В 28-ата минута Уелтон получи топката от Роналдо и стреля без забавяне, но топката среюна гредата. До края на първото полувреме двата тима се надиграваха в центъра, като резултатът на почивката бе 0:1.

Второто полувреме не започна на много високи обороти, като преобладваха нарушенията в центъра на ерена. В 65-ата минута удар на Тунгара от домакините премина над гредата.

Берое така и не успя да приложи домакински натиск, с който да създаде чисти положения и да тества вратаря Пламен Андреев. Левски имаше няколко опасни удара чрез Роналдо и Филип Кръстев, но без сериозен успех.

Възпитаниците на Станимир Стоилов задържаха аванса си и си тръгнаха с трите точки от Стара Загора, докато за Берое остава разочарованието, записвайки второ поражение у дома за сезона.