Равенство срещу Лудогорец влиза в плановете на Моуриньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалният иска поне 4 точки от двата мача с "орлите"

Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо даде пресконференция педи срещата с Лудогорец в Разград тази вечер. Португалският специалист коментира, че “шпорите” се нуждаят от точки, но и равенство в един от двата мача с българския шампион влизат в плановете му.

„Двата поредни двубоя срещу един и същ съперник винаги са били важни. След като загубихме в миналия кръг, сега имаме нужда от точки. Шест точки от двата мача с Лудогорец би било перфектно, но и четири би било добре. Трябва обаче да подходим сериозно и да не ни влияе напрежението, че евентуален лош резултат би ни принудил да хвърлим всичко в последните 3 кръга. Ние ще се постараем да се класираме напред в турнира по лесния, а не по сложния начин”, заяви португалецът пред клубната телевизия на “шпорите”.

Тотнъм вече гостува в България през този сезон в Лига Европа, след като имаше мач срещу Локомотив Пловдив в квалификациите.

„Играхме срещу Локомотив и те ни създадоха проблеми. А те са вторият най-силен отбор в България в момента, след като Лудогорец е шампион от 9 години насам. Те отново са лидери в класирането в България. Това е тим, който е различен в сравнение с Локомотив: разполага с по-добри като технически качества футболисти, по-класен е като цяло, действа по-атакуващо с бързи играчи – труден съперник и трябва да подходим с уважение”, каза още Специалния.

Мениджърът на Тотнъм сподели и очакванията си в чисто тактически план:

„Лудогорец играе с четирима в защита – в схема 4-3-3 и 4-2-3-1. Очакваме те да играят така, но и в днешно време много тимове залагат на петима в защита и затова сме готови и на този вариант. През миналия сезон, след като поех отбора, срещу противници с петима в отбрана беше изненада и към момента не бяхме достатъчно подготвени тактически за това. Но на този етап това няма да е проблем, защото срещу това се изправяме през цялото време”, завърши Жозе Моуриньо.