Равни шансове за успех на мача Порто – Милан според Sesame
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Ещадио до Драгао“ ще посрещне отборите на Порто и Милан за мача им от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига във вторник.

Двубоят е от 22:00 часа наше време и се очаква да бъде много оспорван. Двата а отбора ще преследват първата си победа в тазгодишното издание на Шампионска лига. В момента Милан и Порто са на последните две места във временното класиране на група В, като „росонерите“ са на последното 4-то място без точки, докато техният съперник е на 3-то място с една точка. Компанията за залози Sesame дава равни шансове за успех на двата отбора, като коефициентите са почти изравнени. Ако исползвате начален Сезам бонус за нов клиент ще ви донесе допълнителна сума за залози на тази среща и останалите мачове от Шампионска лига.

Футболното съперничество между отборите на Порто и Милан датира от 1979 г., когато се срещнаха за първи път на 1/16-финалите в Шампионската лига. Тогава първият мач в Португалия завърши с скучно равенство без голове, като „драконите“ записаха успех с 1:0 в мача реванш, за да преминат в следващия кръг на състезанието. Двата отбора са се срещнали общо девет пъти, като “росонерите” се радват на по-добър общ баланс, записвайки четири победи, като същевременно допускат две поражения.

Последната среща между двата тима беше финалът за Суперкупата на УЕФА през 2003 г., когато Милан надделя с минималното 1:0. Два от последните пет мача между тези съперници бяха с над 2,5 гола, а също и в два имаше попадения в двете врати. Предвид настоящата форма на отборите, то е доста вероятно да има размяна на голове в предстоящия мач на „Ещадио до Драгао“ като коефициентът за Гол/Гол в Сезам е доста добър.

Порто унищожи аматьорите от Синтренсе с 5:0 далеч от дома си в среща от Купата на Португалия в петък. “Драконите” са в серия от две поредни победи, като тежката им загуба от 1:5 у дома от Ливърпул в предишната среща в Шампионската лига остава единственото им поражение за последните двадесет и пет мача във всички състезания. Това е и единственият случай, в който португалският гранд допусна повече от гол в някоя от последните единадесет срещи, като отборът запази и пет сухи мрежи за периода, така че изглежда солиден в защита и трябва да бъде на добро ниво срещу Милан, за да се поздрави с успеха. Всички последните пет мача на Порто доведоха до над 2,5 гола, докато в три от тях имаше попадения в двете врати.

Милан изоставаше с 0:2 срещу Верона у дома, когато се отправи към почивката на срещата в събота, но показа друго лице през втората част и успя да обърне мача с три гола, за да спечели 3:2 в крайна сметка. “Росонерите” са в серия от два поредни успеха и са загубили само две от предишните двадесет срещи, но и тези поражения дойдоха в единствените две срещи от Шампионската лига за периода. Милан загуби от Ливърпул и Атлетико Мадрид с един гол разлика и отчаяно се нуждае от трите точки, когато се изправи срещу Порто, за да запази шансовете си за класиране на директните елиминации на Шампионската лига. Тревожен знак за наставника на „червено-черните“ Стефано Пиоли трябва да бъде, че неговият тим е успял да запази само една суха мрежа за последните седем срещи и на четири пъти допусна повече от гол, включително във всичките последните три сблъсъка. Доста е вероятно Милан да получи попадение и срещу Порто във вторник вечер, така че трябва да отбележи поне два гола, ако иска да спечели сблъсъка на „Ещадио до Драгао“.