Разбра се колко милиона ще вземе Кобрата от боя с Джошуа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Стана ясно, че Кубрат Пулев, който се съгласи на компромис и прие битката между него и Джошуа да се състои в Англия, ще получи минимум 5 милиона долара от наградния фонд, твърди английският “Сън”.

Припомняме, че като претендент за световната титла по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF),  Кобрата ще се бие на 20 юни на “Тотнъм Хоспър Стейдиъм” в Лондон, срещу шампиона Антъни Джошуа.  Последният съперник на  Джошуа – Анди Руис, спечели 6 милиона долара за срещата между двамата, а самият Джошуа получи десет пъти повече – 60 милиона долара.

До този момент е известно, че общият награден фонд може да достигне 100 милиона долара, но хората на Джошуа не издават подробности и е малко вероятно да заделят някаква по-сериозна част от този фонд за нашия боксьор.

За мача, който вече е официално насрочен за 20 юни на “Тотнъм Хоспър Стейдиъм” в Лондон, Кубрат Пулев бе готов да направи отстъпки относно мястото на провеждане, само и само да получи възможност да стане шампион, за първи път в кариерата си. Преди това той направи друг такъв опит – срещу Владимир Кличко през 2014 година, но, за съжаление, той бе неуспешен.