Разкаялият се Бендтнер – за алкохола, хазарта и провалите…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сдобилият се със скандална слава екс-нападател на Арсенал и датския национален тим Никлас Бендтнер разкрива куп пикантни истории от престоя си в северен Лондон в биографията, която издаде наскоро.

Арогантният Ник не спестява и пристрастяването си към алкохола и хазарта, което често е влияело на спортната му форма.

“Бях прекалено пиян да седна на масата, но рулетката ме привличаше неудържимо,” пише Бендтнер. “След 90 минути загубих 400 000 паунда.

“Парите ги нямах. Щях да фалирам, ако късметът ми не се обърнеше. Отидох да си наплискам лицето с вода, а след това намерих касиер и си купих чипове за още 50 000 паунда…”

Бендтнер, който днес е 32-годишен, смени повече от половин дузина отбори в последните години, за да се озове в датския Торнби.

Записалият 81 мача за Червения динамит съжалява, че кариерата му не е била по-успешна. Отдава проблемите си на трудно детство и споделя, че от години не си говори с баща си.

От началото на годината нападателят и приятелката му Филин Ропсторф са главни герои в риалити шоу в родината си, а пандемията с коронавируса осуетила негов трансфер в Китай.

“Бях прекалено изкушен от начина на живот, който дойде с парите,” разкрива Никлас. “Искам да се върна назад във времето и да ударя с чук онова младо момче по главата. Да го накарам да разбере какъв шанс има и че притежава нещо специално – нещо, за което трябва да се грижи…”