Разкриха с какво е хванат Йомов, може да отнесе сурово наказание
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В организма на звездния нападател на ЦСКА е открит анаболен стероид!

Фланговият нападател на ЦСКА Георги Йомов може да отнесе много сериозна санкция заради забраненото вещество, което бе открито в организма му.

В списъка на Националния андипонигов център е посочен анаболният стероид дехидрохлорметилтестостерон – хлорирано производно на метилтестостерон, разкриват колегите от “bTV”.

Справката показва, че въпросното съединение има анаболни и андрогенни свойства. Задържа азот в тялото и стимулира качването на мускулна маса, стимулира синтеза на протеини и така възстановява мускулната маса, забързва производството на червени кръвни клетки и повишава издръжливостта на тялото, активен е в организма до 16 часа след прием. Туринабол може да бъде открит в кръвта до 250 дни след последния прием. Употребата е забранена както по време на състезанията, така и между тях, съобщават още от “bTV”.

Пробата на Йомов е дадена на 28-ми юли, като това е именно след мача с Македония Гьорче Петров от Лигата на конференциите.

Положението на родния национал на този етап не изглежда никак добро. Йомов има срок до четвъртък да даде обяснение за случая, след което ще бъде анонсирано официално наказанието му и ще стане ясно какво е то.