Разплаканият Клоп: Титлата е за Далглиш и Джерард
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп направи много емоционално изявление, веднага след като неговия отбор стана шампион във Висшата лига. „Червените“ официално спечелиха надпреварата, след като снощи миналогодишния първенец Манчестър Сити бе победен от Челси с 1:2. Клоп говори пред „Sky Sports” на живо от хотел в Ливърпул, където, облечен с фланелка на „мърсисайдци“, празнуваше титлата. По време на изявлението, емоциите надделяха, и железния германец се просълзи от щастие.

„Невероятно е! По-хубаво е, отколкото си го представях. Знам как сър Кени Далглиш ни подкрепяше през цялото време. Тази титла е за него и за Стивън Джерард. Те я чакаха тридесет години. Моите футболисти ви се възхищават и благодарение на невероятната история на клуба, която е написана от вас, за мен беше много лесно да ги мотивирам“ – отдаде заслуженото Клоп към две от най-големите легенди на отбора.

„Спечелването на Висшата лига е невероятно постижение за моите футболисти. Много съм щастлив, че има възможността да ги тренирам. Тук съм вече пети сезон и много добре разбирам какво означава този успех. Особено, след тримесечното забавяне, в което не се знаеше дали първенството ще бъде довършено. Последния ни мач (победата с 4:0 над Кристъл Палас) ми даде увереност, че всичко ще бъде наред, а днес същото нещо изпитаха и нашите привърженици. Пандемията все още не е приключила. Гледахме мача заедно с играчите в хотела и сега е време да се насладим на този момент. Когато е възможно, тогава ще празнуваме с феновете.

Това бе първа титла за Ливърпул, след 30 годишно прекръстване. За последно Кени Далглиш изведе „червените“ до шампионската позиция през 1990-та. Това е 19-та титла в историята на клуба, с една по-малко от големия съперник Манчестър Юнайтед.