РБ Лайпциг изпусна Байерн Мюнхен в дербито на Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг завършиха наравно 0:0 в дербито на 21-вия кръг на “Първа Бундеслига”. Гостите може да съжаляват, че не спечелиха на “Алианц Арена”, след като имаха по-чистите положения за гол в мача.

Наставникът на домакините Ханзи Флик заложи на Роберт Левандовски, Серж Гнабри и Томас Мюлер в предни позиции, а зад тях действаше Леон Горетцка. Старши-треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман пък се довери на Тимо Вернер и Нконку в нападение, докато Дани Олмо и Марсел Забитцер бяха разположени като атакуващи халфове.

Байерн започна силно двубоя и можеше да вкара още в първите минути, но Горетцка и Тиаго направиха пропуски. В 30-ата минута ‘червените бикове’ най-после създадоха шанс пред вратата на съперника, като Боатенг изби пред погледа на Нкунку, който се размина с попадението. Девет минути по-късно Левандовски отправи прецизен удар и бе готов да се зарадва като автор на първото попадение в мача, но Упамекано изби в последния момент от голлинията.

В началото на второто полувреме РБ Лайпциг пропусна страхотен шанс за гол чрез своя капитан Марсел Забитцер. В 49-ата минута Вернер се възползва от грешка на Боатенг и се справи с Нойер като виждаше как праща кълбото в мрежата, но Алаба със сетни усилия успя да спре топката преди да навести мрежата на домакините.

В 54-ата минута Левандовски бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа, но след намесата на ВАР 11-метровият наказателен удар бе отмненен заради засада на нападателя при атаката на баварците.

В 63-ата минута РБ Лайпциг направи още един страхотен пропуск. Нкунку взаимодейства с Тимо Вернер, който се озова сам срещу нойер и не успя да оцели вратата. Седемнадесет минути по-късно Байерн Мюнхен организира най-добрата си атака за второто полувреме. Левандовски комбинира с Горетцка, като ударът на бившия халф на Шалке 04 бе спасен от стража на гостите Гулачи.

В крайна сметка попадение в дербито на 21-вия кръг на Бундеслигата не падна и двата тима си поделиха по една точка, с което разликата между тях остана пункт в полза на баварците, които са лидери в класирането.