РБ Лайпциг отново победи Тотнъм и го изхвърли от Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ Лайпциг записа втори успех срещу Тотнъм на 1/8-финалите на Шампионска лига, след като тази вечер надигра “шпорите” с 3:0 на собствен терен и с общ резултат 4:0 се класира на 1/4-финалите в турнира.

В герой за “червените бикове” се превърна Марсел Забитцер, който отбеляза два от головете за немския тим, а другото попадение бе дело на Форсберг. В първия мач на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” пък Тимо Вернер донесе успеха на РБ Лайпциг, но тази вечер един от най-желаните нападатели в Европа не успя да се разпише.

Домакините бяха с всичко най-добро в този двубой. Тимо Вернер, Патрик Шик и Кристофър Нкунку действаха в атака, а Марсел Забитцер трябваше да контролира халфовата линия. Бранителят Дайо Упамекано се завърна в защитата на “червените бикове”, като той пропусна първия мач в Лондон поради наказание.

Жозе Моуриньо имаше големи проблеми в състава, като куп важни играчи бяха аут поради контузии. Той заложи на Моура, Деле Али и Ерик Ламела в офанзивен план, а в средата на терена действаха Хари Уинкс и Ло Селсо.

РБ Лайпциг вкара ранен гол, с което наклони везните сериозно в своя полза. Тимо Вернер отправи изстрел в 10-ата минута, а топката бе блокирана от защитник на Тотнъм, след което тя попадна в Забитцер, който с плътен шут я прати в мрежата на Лорис за 1:0.

Девет минути по-късно “червените бикове” вкараха втори гол чрез Вернер, но попадението бе отменено поради засада. В 21-вата минута френският вратар на “шпорите” допусна грешка, като не се намеси добре при шут на Забитцер и резултатът вече стана 2:0.

След двете попадения на Лайпциг, Тотнъм не успя да намери отговор и да затрудни съперника до 41-вата минута, когато Гулачи спаси опасен удар на Ло Селсо. Лайпциг пък можеше да вкара трети гол до почивката след рикошет в крака на Шик, но Лорис се намеси решително.

Минутите до средата на второто полувреме бяха доста скучни за феновете, които се притесниха сериозно при инцидент с Норди Мукиеле в 50-ата минута, като топката го удари в лицето и той падна на земята. Халфът не можа да продължи игра и бе изнесен на носилка.

В 74-ата минута Тотнъм направи добра атака. Лукас Моура проби по лявото крило и комбинира с Деле Али, но ударът на английския национал не затрудни Гулачи.

В 87-ата минута в игра за домакините се появи шведският национал Емил Форсберг. Той се нужадеше от няколко секунди и с първото си докосване успя да прати топката в мрежата на гостите за трети път след асистенция на Адамс. Така РБ Лайпциг записа класическа победа срещу Тотнъм и продължава на 1/4-финалите в Шампионска лига.