РБ Лайпциг пречупи трудно Истанбул ББ след голов екшън в Турция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Немският тим взе трите точки след драматична победа с 4:3

РБ Лайпциг спечели по изключително драматичен начин с 4:3 гостуването си на Истанбул Башакшехир в Група „Н“ на Шампионска лига. Немският тима водеше почти през цялото време, но в края на двубоя допусна изравняване. В добавеното време Сьорлот все пак донесе успеха за гостите. Така „биковете“ вече имат 9 точки в актива си, с колкото е и лидерът Манчестър Юнайтед, който е домакин тази вечер на ПСЖ. Истанбул ББ остава на последното място с 3 точки.

Гостите доминираха през първите минути на двубоя, а в 26-ата материализираха своето надмощие, откривайки резултата. Забицер пробва изстрел от дистанция, топката се отби в Поулсен и попадна в мрежата на Истанбул.

В 37-ата Демба Ба отправи страхотен удар към десния ъгъл на вратата, но Гулачи се намеси блестящо и спаси с плонж.

Шест по-късно Форсберг успя от трудна позиция да подаде на Мукиеле, който за втори път порази вратата на домакините.

В добавеното време Истанбул намали изоставането си. Ирфан Кахвечи с великолепно изпълнение от дъгата на наказателното поле порази целта -1:2.

Равенството беше близо в 55-ата минута, когато Тюруч центрира от левия фланг, вратарят на Лайпциг направи неуспешен опит да избие, а Вишча не успя да прати в опразнената врата и стреля над напречната греда.

Няколко минути по-късно Форсберг направи още по-фрапантен пропуск от малка дистанция.

Преднината на гостите се увеличи в 66-ата, когато Даниел Олмо стреля точно в долния десен ъгъл.

Надеждите за турския тим се възродиха в 72-ата след ново фамозно изпълнение на Кахвечи, който отново с изстрел от дистанция матира Гулачи и резултатът стана 2:3.

В 79-ата Поулсен от самата аутлиния извади към вратата на домакините, а топката се отби в гредата.

В 85-ата минута Кахвечи оформи своя хеттрик, след като изпълни перфектно фаул на метри от наказателното поле.

Драмата стана пълна в добавеното време. Забицер центрира от фаул в наказателното поле, вратарят Гюнок излезе да боксира, но прати право в главата на Сьорлот, топката отскочи от играча на Лайпциг и срещна напречната греда.

Две по-късно Сьорлот реши всичко в мача с топовен изстрел от дъгата на пеналта за крайното 3:4.