РБ Лайпциг разби Байерн за Суперкупата в дебюта на Хари Кейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският нападател дебютира за баварците с тежко поражение и загубен трофей

Хари Кейн осъществи трансфер в Байерн Мюнхен, за да печели трофеи, но още в дебюта му като играч на баварския гранд той не успя да грабне отличие, след като неговият тим бе разбит от РБ Лайпциг с 0:3 в мача за Суперкупата на Германия на “Алианц Арена”.

След като преди часове Кейн се срещна с новите си съотборници, в събота вечер той се появи на терена в 63-ата минута, заменяйки Матис Тел. Английският нападател влезе при резултат 0:2 за “червените бикове”, а малко след това Дани Олмо оформи своя хеттрик в мача.

Испанският национал бе звездата на вечерта, след като заби три гола във вратата на Свен Улрайх. Още в 3-ата минута Олмо се разписа, след като бе най-съобразителен в наказателното поле при разбъркване след центриране от фаул.

В 44-ата минута Тимо Вернер намери Дани Олмо, който с прецизен удар направи резултата 0:2.

На почивката треньорът на баварците Томас Тухел направи доста смени, но играта на домакините не се подобри значително.

В 63-ата минута Хари Кейн се появи на терена под бурните овации на феновете. Пред него обаче не се откриха голови ситуации.

Пет минути след това Дани Олмо вкара третия си гол в срещата от дузпа, с което сложи точка на спора.

В 88-ата минута Бенямин Шешко направи сериозен пропуск за “червените бикове”. В крайна сметка РБ Лайпциг спечели мача убедително и триумфира със Суперкупата на Германия за първи път в своята история.