РБ Лайпциг разгроми Майнц и си върна третото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ (Лайпциг) разгроми с 5:0 при гостуването си на Майнц 05 от 27-ия кръг на немската Бундеслига. Тимо Вернер даде старт на голеадата в 11-тата минута. Юсуф Поулсен удвои в 23-тата, а Марсел Забитцер напрали резултата класически в едва 36-тата минута. Второто полувреме започна по същия начин и още 48-мата минута Вернер покачи на 4:0. Последното попадение отбеляза отново Вернер в 75-тата.

Трите точки помогнаха на Лайпциг да си върне третото място и да съкрати дистанцията до Байерн на 7. Майнц остават на 15-тото място, на четири точки от опасната зона.

Домакините заложиха на същата единадесеторка, която завърши наравно 2:2 с Кьолн през изминалия кръг. За гостите Юлиан Нагелсман е оставил Анхелиньо и Патрик Шик на пейката, а шанс за изява получава Дани Олмо. Лайпциг действаха в постройка 4-4-2 с Тимо Вернер и Юсуф Поулсен на върха на атаката.

Първия мач през сезона завърши с 8:0 за Лайпциг. Така, че днешния резултат никак не е изненадващ.

Гостите натиснаха от първите минути и още в 11-тата минута откриха. Конрад Лаймер центрира ниско по тревата и Вернер безпроблемно насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Майнц.

Лайпциг продължи с натиска и след още 12 минути опъна за втори път мрежата. Марсел Забитцер центрира и Поулсен с глава се разписа.

Две минути по-късно Вернер имаше шанс да вкара отново, но пропусна. В 33-тата минута пък колегата му Поулсен направи огромен пропуск от няколко метра.

В 36-тата минута логичното се случи и Забитцер направи резултата 3:0. Останаха сериозни съмнения за засада, но съдията на ВАР-а прецени, че голът е редовен.

В 44-тата минута Нкунду излезе сам срещу вратаря Мюлер, но направи поредния пропуск.

Само три минути след почивката Вернер отбеляза второто си попадение в срещата и направи резултата 4:0.

Нкунку имаше нов шанс в 54-тата минута, но направи трети 100%-тов пропуск.

От тук нататък мачът по-скоро се доиграваше,. В 75-тата минута, Тимо Вернер реализира своя хеттрик след асистенция на партньора си в атака Поулсен, за да оформи крайното 5:0.

Стартови състави:

Майнц 05: Мюлер, Баку, Брума, Жуст, Аарон, Кунде, Ниакате, Фернандес, Боетиус, Куайсон, Онисиво;

РБ Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Лаймер, Кампъл, Забитцер, Олмо, Нкунку, Вернер, Поулсен;