РБ Лайпциг се доближи на точка от Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Унгарецът Шобослай с дубъл за победата срещу Щутгартт

Високо летящият РБ Лайпциг направи нова стъпка към заличаването на изостването от лидера Байерн Мюнхен на върха на класирането на германската Бундеслига, надделявайки с 2:1 над Щутгарт в първата среща от 18-ия кръг.

В герой за домакините, които само преди няколко дни разгромиха Шалке 04 с 6:1 като гост, се превърна унгарецът Доминик Шобослай, който увенча силната си игра с реализирането на две попадения.

Той даде аванс на тима на Марко Розе малко след средата на първото полувреме, а четири минути след подновяването на играта дублира аванса на Лайпциг, който според немалко специалисти е отборът в най-добра форма в германското първенство след зимната пауза.

След намесата на ВАР Щутгарт получи право да изпълни дузпа, след като съдията прецени, че хърватският бранител Йошко Гвардиол е играл с ръка в наказателното поле.

Халфът Крис Фюрлих не беше безупречен при изпълнението, но все пак намери път към мрежата на домакините – 2:1.

В добавеното време резервите на Лайпциг Конрад Лаймер и Юсуф Поулсен бяха изведени сами срещу вратаря на гостите Флориан Мюлер, но не успяха да го преодолеят.

Байерн, който този кръг ще се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт, продължава да оглавява класирането с 36 точки, една повече от РБ Лайпциг.

Предвожданият от Бруно Лабадия Щутгарт остана на 15-а позиция, изпреварвайки 16-ия Бохум само заради по-добрата си голова разлика.