РБ Лайпциг се прицели в нападател на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
РБ Лайпциг обмисля да подпише с Дивок Ориги от Ливърпул под наем в януарския трансферен прозорец

Според немското издание Sport Bild, нападателят на Ливърпул Дивок Ориги е трансферна цел на РБ Лайпциг. Белгийският футболист е един от тримата кандидати, наблюдавани от тима от Бундеслигата за засилване на атаката им.

Дивок Ориги се присъедини към Ливърпул от Лил през лятото на 2014 г. след впечатляващата кампания с Белгия на Световното първенство в Бразилия. Въпреки това, играчът никога не е успял да си осигури място като титуляр в състава на първия отбор на “червените”, а най-доброто му представяне идва през 2019 г., когато вкара много важни голове за мърсисайдските гиганти в триумфалната им кампания в Шампионска лига. Оттогава обаче представянето на Ориги е слабо и той се превърна в периферна фигура за Ливърпул през настящия сезон. 25-годишният футболист стартира в само четири мача през целия сезон досега и с всеки изминал месец става ясно, че бъдещето му е далеч от Анфийлд.

Твърди се, че отборите на Интер и Атлетико Мадрид имат интерес към нападателя, както и Уулвърхемптън. Сега обаче РБ Лайпциг се появи в преследването на футболиста, тъй като клубът се стреми да затвори януарския трансферен прозорец с привличането на нападател. Тимът от Бундеслигата се опитва да намери заместник на Тимо Вернер, който се присъедини към Челс миналото лято. Александър Сорльот и Хуан Хи-чан пристигнаха на “Ред Бул Арена” през миналото лято, но не бяха толкова влиятелни, колкото на Лайпциг им се искаше.

Отхвърленият от Ливърпул Дивок Ориги е един от тримата кандидати, които се разглеждат за трансфер под наем този месец, като Келечи Ихеаначо и Каспер Долберг са другите футболисти, следени от Лайпциг. Интересът за привличане на играч под наем има смисъл за Лайпциг, като се има предвид, че се твърди, че талантът на Арсенал Фоларин Балогун може да се присъедини към тях през лятото. Тъй като Хуан Хи-чан също е смятан за голям талант, не е изненадващо, че отборът иска Ориги от Ливърпул само под наем.