РБ Лайпциг се върна в Топ 3 след успех над Кьолн в мач с 6 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ Лайпциг спечели с 4:2 гостуването си на Кьолн в последния мач от 29-ия кръг на “Първа Бундеслига“. Срещата на “РайнЕнергиЩадион” предложи много емоции и цели шест попадения, като гостите бяха по-добрият отбор в голяма част от мача и логично се поздравиха с успеха.

С тази си победа, тимът на Юлиан Нагелсман събра 58 точки и се върна на третата позиция, като има две точки аванс пред Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен. Отборът на Кьолн пък остана на 11-ото място с 34 точки.

В 4-ата минута гостите от Лайпциг имаха шанс да открият резултата. Мукиеле центрира в наказателното поле на Кьолн, където Тимо Вернер намери топката по чудесен начин, но вратарят на “козлите” Тимо Хорн се намеси страхотно. Три минути по-късно домакините поведоха в резултата, което изненада мнозина. Флориан Кайнц пусна чудесна топка към Елвис Речбекай, който стреля в гредата, но при добавката Йон Кордоба прати топката в мрежата за 1:0.

В 14-ата минута Кордоба пропусна да вкара втори гол за “козлите”. Бено Шмид центрира в наказателното поле и нападателят надскочи Упамекано, но не успя да преодолее вратаря на гостите. В 20-ата минута РБ Лайпциг изравни резултата. Анхелиньо центрира отлично за Патрик Шик и бившият нападател на Рома вкара за 1:1.

РБ Лайпциг направи пълен обрат в срещата в 38-ата минута. Конрад Лаймер усна страхотен пас за Кристофър Нкунку и полузащитникът с лекота прати топката във вратата на Кьолн – 1:2. Така Лайпциг се прибра на почивка с гол аванс.

Пет минути след подновяването на играта, възпитаниците на Юлиан Нагелсман вкараха трети гол. Кьолн изпълни пряк свободен удар в полето на съперника, като Петер Гулаши улови топката и я изрита моментално към Тимо Вернер, който се озова сам срещу стража на гостите и с хлъднокръвен удар вкара за 3:1 в полза на РБ Лайпциг.

В 55-ата минута домакините се върнаха в мача, след като нападател Антони Модест не остави никакви шансове на Гулаши с удар от 22-23 метра. Две минути след това обаче РБ Лайпциг вкара четвърти гол. Модест не изчисти добре в наказателното си поле и топката попадна в Дани Олмо, който с прецизен удар отбеляза за 2:4.

В 72-рата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Кьолн. Той обаче преразгледа ситуацията на видео повторение и отмени 11-метровия наказателен удар, тъй като Клостерман отне чисто топката на футболист на съперника.

В оставащите минути имаше по няколко положения пред двете врати, но нов гол не падна и отборът на РБ Лайпциг заслужено си тръгна с трите точки от “РайнЕнергиЩадион”.