РБ Лайпциг ще опита да задържи една от звездите си с нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дани Олмо иска да напусне германския клуб

Ръководството на РБ Лайпциг обмисля да направи испанския национал Дани Олмо най-скъпоплатения играч в клуба, съобщава Кристиан Фалк за Caught Offside. Плановете на Олмо обаче са да напусне Германия и да се завърне в родината си, където той иска да сбъдне мечтата си да играе за Барселона.

Не трябва да забравяме, че Олмо е продукт на прочутата школа на каталунците – Ла Масия. Той се присъединява към нея когато е едва 9 годишен, а преди това е играл в академията на на друг каталунски отбор – Еспаньол. Когато е на 17 години обаче Олмо напуска Барселона и заминава в Хърватия, където играе за Динамо Загреб. Именно в хърватската столица Олмо показа на света своя талант, който му издейства трансфер в Лайпциг. В Германия испанеца продължи да се развива и вече се чувства готов да се завърне в Барселона.

Положението при каталунците обаче не е толкова добро, колкото в годините, когато Олмо е бил част от тима. В момента клуба изпитва сериозни финансови проблеми и едва ли ще може да си позволи услугите на своя юноша.

Интерес към Олмо не проявява обаче само Барселона. В таланта се заглеждат и клубове от Висшата лига като се смята, че треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е голям фен на техничаря.