Реал е господарят на Мадрид след нов успех над Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели дербито срещу Атлетико Мадрид с 1:0 в двубой от 22-рия кръг на испанската “Примера Дивисион”. “Белият балет” за втори път надигра своя градски съперник в рамките на месец, след като в средата на януари спечели Суперкупата на Испания след изпълнения на дузпи.

Единственото попадение в мача отбеляза Карим Бензема. Френският нападател се превърна в герой за “кралския клуб” с гола си в 56-ата минута. С този успех Реал Мадрид дръпна с шест точки пред Барселона, който в неделя приема Леванте.

Двубоят в Мадрид стартира с минута мълчание в памет на загиналия баскетболист Коби Брайънт, който бе една от легендите в този спорт.

В началните минути Реал имаше предимство и капитанът на тима Серхио Рамос можеше да отбележи в 6-ата минута, но ефектният му удар мина над гредата. Малко по-късно централният защитник имаше нов шанс за гол, но изстрелът му не се получи по най-добрия начин.

В 18-ата минута тимът на Атлетико пропусна добра възможност за гол чрез Витоло, а две минути след това Саул стреля опасно покрай вратата. В средата на първото полувреме пред Витоло се откри нова възможност, но ударът му бе блокиран. В края на първата част Лука Модрич отправи слаб изстрел към вратата на Ян Облак и за словенският вратар не бе проблем да се намеси.

Две минути след началото на второто полувреме Федерико Валверде отправи мощен удар към вратата на Атлетико, но Ян Облак изби. В 52-рата минута Реал откри резултата, а атаката за гола бе много добра. Винисиус пусна чудесен пас към Фелрна Менди и бранителят прати топката на крака на Карим Бензема, който разстреля Ян Облак от няколко метра за 1:0.

Атлетико имаше трудности през второто полувреме и бе рядкост да застраши вратата на съперника. Диего Симеоне дори пусна в игра и завърналият се в тима Яник Ферейра Караско, но той не успя да помогне на своя тим. В края на мача Атлетико опита хаотичен натиск, но нищо в играта им не се получи и така Реал Мадрид се поздрави с победата.