Реал Мадрид е готов да плати голяма сума за футболист на Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" възнамерява да плати 70 милиона евро за Алфонсо Дейвис

Според информация на испанското издание Fichajes, отборите на Челси и Реал Мадрид продължават да се интересуват от Алфонсо Дейвис. Но “лос бланкос” са готови да направят първия ход, тъй като възнамеряват да отделят 70 милиона евро, за да подпишат с крайния защитник на Байерн Мюнхен.

22-годишният футболист ще влезе в последната година от договора си през следващото лято. Алфонсо Дейвис се утвърди като един от най-добрите леви бекове в света, откакто се присъедини към Байерн от Ванкувър. Канадският национал пристигна на “Алианц Арена” през януари 2019 г. и направи голяма крачка напред в своята кариера.

Алфонсо Дейвис е записал 163 срещи за Байерн Мюнхен, записвайки 8 гола и 28 асистенции. Шампионите на Бундеслигата обаче се притесняват за дългосрочното бъдеще на Дейвис. Младият футболист ще влезе в последната година от договора си следващото лято, като ситуацията привлича вниманието на Реал Мадрид и Челси.

От “Бернабеу” имаха интерес към Дейвис и преди. Те обмисляха да подпишат с играча през последните трансферни прозорци, без да започват офанзива. Има информации, че Алфонсо Дейвис желае да се присъедини към Реал Мадрид, така че испанските гиганти полагат основите за трансфер през летния трансферен прозорец на 2024 г.

Канадският национал е трансферна цел и на Манчестър Сити, така че надпреварата за подписа на играча ще бъде оспорвана през следващата година. Но тъй като Реал Мадрид вероятно ще направи първия ход с оферта на стойност 70 милиона евро, ще бъде интересно да видим как ще отговорят другите кандидати за подписа на Дейвис.