Реал Мадрид е малко по-близо до привличането на Камавинга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът на Рен Едуардо Камавинга е направил крачка напред относно присъединяването си към Реал Мадрид през летния трансферен прозорец

Според информация на испанското издание Diario Gol, Реал Мадрид се е приближил до привличането на Едуардо Камавинга през летния трансферен прозорец. 18-годишният френски полузащитник на Рен може да стопира преговорите за нов договор след уволнението на Жулиан Стефан като треньор на тима.

Камавинга прогресира много бързо, след като направи дебюта си в първия отбор за Рен на 16-годишна възраст през април 2019 г. Той се установи и във френския национален отбор, а водещите отбори в Европа имат интерес към Камавинга.

Досега 18-годишният вундеркинд е изиграл 72 мача за Рен като има 2 гола и 4 асистенции. Неговият невероятен прогрес алармира редица топ клубове в цяла Европа, като според съобщенията Реал Мадрид е водещ в преследването на футболиста. Испанските гиганти изглежда са настроени за основен основен ремонт в състава след колебливата кампания 2020/21 за тях. В защита ключови фигури като Серхио Рамос и Рафаел Варан, които са изправени пред несигурно бъдеще, може да напуснат, докато в средата на полузащитата Реал Мадрид трябва да определи плана за наследник на Лука Модрич.

Всъщност Модрич вече е на 35 години и е в залеза на кариерата си. Освен това Реал Мадрид често има проблеми в отсъствието на Каземиро, който се утвърди като може би най-влиятелният играч в отбора на Зинедин Зидан. За тази цел Камавинга се очертава като приоритет за Реал Мадрид в летния трансферен прозорец.

Футболист като Камавинга може да бъде добро решение за “Лос бланкос”, като французинът може да играе в ролята на дефанзивен полузащитник също толкова адекватно, колкото и когато е разположен като халф с по-офанзивни функции. Реал Мадрид получава сериозен тласък в преследването на младежа. Според информацията, 18-годишната звезда на Рен е малко вероятно да поднови договора си с клуба след уволнението на Жулиан Стефан, който допринесе за неговия прогрес. Тъй като договорът на Камавинга изтича през лятото на 2022 г., това лято може да е идеалното време за Реал Мадрид да отправи добра оферта към клуба и към играча, за да го доведе на “Бернабеу”.