Реал Мадрид готви мега оферта за Мбапе, включва Еден Азар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид подготвя оферта от 80 милиона евро плюс Еден Азар, за да подпише с Килиан Мбапе през лятото

Испанският шампион Реал Мадрид подготвя мега оферта за най-голямата си трансферна цел Килиан Мбапе през лятото, с което белгийската звезда Еден Азар ще поеме към Пари Сен Жермен, пише испанското издание Todo Fichajes.

Мбапе е един от най-добрите млади нападатели във футбола, а с всеки изминал сезон неговата репутация нараства. След като бе в основата на шокиращата титла на Монако в Лига 1 през 2017 г., 22-годишният футболист изведе ПСД до множество титли и трофеи, след като премина на “Парк де Пренс” преди началото на сезон 2017/18. До момента Мбапе, който също спечели Световното първенство по футбол през 2018 г. с Франция, е вкарал 108 гола в 147 мача за ПСЖ. 22-годишният младеж е в отлична форма през тази кампания, но все пак е вкарал 16 пъти и е помогнал за още 9 гола само в 23 мача във всички състезания.

Изявите на Мбапе накараха Реал Мадрид да го постави като трансферна цел номер 1. “Белият балет” се интересува от французина от доста време, като най-накрая може да направи оферта за него в предстоящия летен трансферен прозорец, тъй като те се нуждаят от укрепване на нападението. Карим Бензема остарява и не винаги е бил толкова последователен в изявите си. Мениджърът на Реал Мадрид Зинедин Зидан има малко качество по отношение на заместник на ветерана, след като позволи на Лука Йович да се върне в Айнтрахт Франкфурт под наем след трудностите му да се адаптира в клуба, докато Мариано Диас също не успя да направи забележителни изяви.

За тази цел Мбапе ще се окаже невероятно попълнение за Реал Мадрид. Фактът, че той ще навлезе в последната година от договора си с ПСЖ в края на сезона, прави възможността да го вземат още по-реалистична за действащите шампиони на Ла Лига. От “лос меренгес” ще предложат 80 милиона евро плюс Еден Азар в замяна на услугите на Мбапе, пишат в Испания.

Това не е първият път, когато се пише за споразумение от този вид, като докладите от миналия месец също сочат, че Реал Мадрид с удоволствие ще размени Азар за подписа на Мбапе. И това не би трябвало да е изненадващо, като се има предвид минималното въздействие, което белгийската звезда имаше след трансфера си на “Бернабеу” от Челси през 2019 г.