Реал Мадрид и Барселона с тежки изпитания в Купата на Краля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер ще се изиграят последните два 1/4-финали от турнира Купата на Краля, а участие в тях ще вземат грандовете Реал Мадрид и Барселона. Двата тима имат никак не лесни двубои като “белият балет” посреща Реал Сосиедад от 20:00 ч., а малко по-късно Барселона гостува на Атлетик Билбао.

Реал Мадрид ще разчита на домакинското си предимство, за да си осигури класиране на полуфиналите на “Копа дел Рей”. Букмейкърите определят “белия балет” за фаворит за успеха с коефициент около 1.40. Реал Мадрид обаче ще се изправи срещу съперник, който е в добра форма. Реал Сосиедад спечели 3 от изминалите си 4 мача, като вкара гол във всеки от тях. Тимът на Зинедин Зидан се представя още по-добре и е в серия от 5 поредни успеха. В изминалите си три мача “белият балет” не е допуснал гол. Феновете на тима са обнадеждени и ще очакват успех срещу баските. Реал Мадрид загуби две от изминалите си три срещи с този съперник, но пък през настоящата кампания спечели с 3:1 у дома и ще влезе със самочувствие в мача.

Двубоят между Атлетик Билбао и Барселона ще сложи край на 1/4-финалната фаза като срещата е от 22:00 ч. на “Сан Мамес”. “Каталунците” имат по-тежък двубой от Реал Мадрид и ще търсят реванш за поражението с 0:1 на “Сан Мамес” в началото на сезона в “Ла Лига”. Барселона загуби предходното си гостуване като отстъпи на Валенсия с 0:2 в шампионата. Тимът на Кике Сетиен се вдигна след това с две победи срещу Леганес (5:0) на 1/8-финалите в Купата на Краля и 2:1 срещу Леванте на 2 февруари в “Ла Лига”. Сега Барса ще преследва трети пореден успех при визитата си на “Сан Мамес”. Техният домакин не се намира в добра форма, но е корав съперник и винаги може да изненада някой от грандовете, особено когато играе на “Сан Мамес”. Атлетик завърши наравно в 7 от последните си 10 мача във всички турнири и спечели само един мач в редовното време. Ето защо баските е малко вероятно да надиграят Барселона в предстоящия мач, но “каталунците” нямат право да подценят срещата, ако искат да продължат напред в турнира.