Реал Мадрид краде желан от Байерн Мюнхен вратар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ситуацията около бъдещето на Кепа Арисабалага се промени за само няколко часа

Само преди няколко часа трансферът на стража на Челси Кепа Арисабалага в Байерн Мюнхен изглеждаше почти завършен. Испанецът искаше да премине в Бундеслигата и да замени Мануел Нойер под рамката на вратата на Байерн. Той обаче бързо промени решението си след като на вратата му почука не кой да е, а Реал Мадрид. Преди два дни титулярният страж на “кралете” – Тибо Куртоа се контузи тежко и не се знае колко време ще отсъства от терените, което накара Реал да тръгне на лов за нов вратар.

Според спортният журналист Фабрицио Романо, Кепа е склонен да премине в Реал дори и под наем. Това ще улесни още повече сделката, тъй като “белия балет” по-скоро се нуждае от временно решение на проблема с вратарския пост отколкото на постоянно такова. В Челси обаче едва ли ще са много доволни на наем. “Сините” трябва да покрият огромните си харчове от миналия сезон и се нуждаят от финансови средства час по-скоро. Въпреки това обаче не е изключена възможността те да приемат предложение за наем с включена клауза за откупуване. Тези детайли по сделката обаче предстои да бъдат изяснени в следващите часове.

Отказът на Кепа да премине в Байерн обаче сериозно ще се отрази на проблема с вратарския пост в клуба. Баварците вече удариха на камък в преговорите с Давид Рая, Ясин Буну, Давид де Хеа и още доста имена. Това е огромен проблем за тях, тъй като Нойер все още е контузен, а новият сезон започва съвсем скоро.