Унион Берлин се подсили с бранител на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Робин Госенс напусна "Джузепе Меаца"

Националът на Германия Робин Госенс официално вече е играч на Унион Берлин, съобщи Фабрицио Романо. Немският клуб се е разбрал с досегашния отбор на Госенс – Интер, да плати 15 милиона евро за правата на защитника. В следващите дни той ще замине за Германия, за да премине медицински прегледи и да подпише договор с новия си отбор.

Може би изненадващо, това ще бъде първият престой на Госенс в Бундеслигата макар той да е вече на 29 години. Досега той е играл в нидерландската Ередивизи и Серия А. Именно в Италия той успя да изгради име на футболист от световна класа, достоен да носи фланелката на немския национален отбор. Той изкара много силен престой в Аталанта, който обаче бе последван от колеблив такъв в Интер. Именно неубедителните му изяви с тениската на “нерадзурите” доведоха до решението на Симоне Индзаги да го продаде на Унион.

През започващия скоро сезон Госенс ще трябва да помогне с опита си на младия отбор на Унион Берлин да направи още една силна кампания в Бундеслигата, но не само. На столичани им престои и участие в Шампиоснка лига след като през миналия сезон те завършиха на четвърто място в първенството.